40 år i bilbransjen

Stein Bartnes har vært i Nord-Auto i 40 år. Han elsker å arbeide med biler, samt finne løsninger på vanskelige problemer. Han gleder seg over å se fornøyde kunder og Opel har han kjørt like lenge.

Aldri stasjonsvogn

-Jeg skulle aldri ha stasjonsvogn, jeg skulle aldri kjøre dieselbil og i hvert fall ikke ha noen bil med automatgir, ler Stein Bartnes. Han legger til at han kjører diesel stasjonsvogn med automat i dag.

I 40 år har Stein Bartnes i Nord-Auto, avdeling Steinkjer jobbet i firmaet. Som unggutt begynte han på den tidens maskin og mek. på yrkesskolen på Egge.

-Jeg hadde ikke førerkort når jeg begynte på skolen, så jeg kjørte moped på den tiden, smiler Stein stort.

 

13. juli 1983

-Via skolen ble vi utplassert og jeg fikk være hos Nord Auto-bilfirma, som senere ble kjøpt opp av Visborg auto og så av Nord-Auto med bindestrek, legger han til.

– Det var den 13. juli i 1983 jeg signerte arbeidskontrakt. Jeg jobbet der noen måneder før jeg måtte i militæret, hvor jeg for øvrig var mekaniker. Etter endt tjeneste, tok det vel knapt en dag før jeg troppet opp hos Nord-Auto igjen og siden har jeg vært her. Bilinteressen har bestandig vært enorm, legger Stein til.

 

Vi skifta stifter og plugger

-Det er mye som er forandret siden jeg begynte å skru på verkstedet. Servicen på bilene var mye mer omfattende før, mener jeg. Da skiftet vi stifter og plugger, samt justerte forgasser. Det var en helt annen måte å jobbe på. Innsprøytningssystemet hadde ikke kommet. Jeg husker vi fikk en bil på skolen, som hadde innsprøytningssystem og øve oss på, men helt ærlig så var det vel ingen av oss, hverken elever eller lærere som kunne noe om det. Vi lærte mye mens vi jobbet, testet og prøvde oss fram. Nå i ettertid er jeg svært takknemlig over å ha fått være med på denne utviklingen, det bidrar til å gi meg en solid basiskunnskap og god forståelse for jobben.

 

Leder for prøvenemnda

-I tillegg til jobben hos Nord-Auto så var jeg leder for prøvenemnda i bilfaget rep. lette kjøretøy i 16 år.

Prøvenemnda blir oppnevnt og administrert av fylkeskommunen, og har ansvaret for utforming og vurdering av fag- og svenneprøver. Prøvenemndas arbeid er viktig for kvalitet i fagopplæringa. Når prøvenemnda vurderer en fagprøve eller kompetanseprøve er de med på å legge premissene for den faglige standarden

-Dette har også vært svært lærerikt. Det er en god følelse når kandidater har gått ut av døren med godkjent fagbrev.

 

Kjørt Opel i 40 år

Stein er kjent for å ha en solid kunnskap om det meste innen bilverden, alt fra gamle veteranbiler til de nyeste modellene. I tillegg har han hatt en lidenskap for Opel bestandig.

-Den første Opel’en jeg fikk, var det pappa som kjøpte til meg. Det var en gammel Opel Kadett med defekt girkasse. Det ble brukt ganske mange timer i garasjen hjemme for å mekke på bilen. Etter å ha plukket ut det meste og satt ting på plass igjen, gikk bilen som en kule. Den bilen hadde jeg i mange år, forteller Stein. Han legger til at i voksen alder ble han også en fornøyd eier av en 82-årsmodell Chevrolet Corvette, C3.

-Det var den siste bilen som hadde forgasser. Den kommer fram til våren, da blir den shinet og polert. Bilen er helsvart, både utvendig og innvendig, med glass takluker. I tillegg har den en ekstra grom brummelyd, helt perfekt for å finkjøre noen sommerturer med, ler Stein.

 

Nord-Auto miljø

Som verksmester har Stein det tekniske ansvaret for verkstedet på Steinkjer.

-Målet er å ha fornøyde kunder hele tiden, sier han. Han legger til at i tillegg til å jobbe med trivelige kunder har han en fantastisk flott kollegial gjeng sammen med seg. I tillegg er arbeidsmiljøet her helt supert, avslutter han.

Selv etter alle disse årene er Stein like lidenskapelig opptatt av Opel som da han begynte som lærling. Han elsker å arbeide med biler og finne løsninger på vanskelige problemer. Han tar også glede av å se kundene bli fornøyd med arbeidet han og hans team utfører.