Arbeidsdagen i en elbil

Hos Nord-Auto på Steinkjer møter vi en rekke næringslivsaktører som tar miljøansvar på alvor, og er godt i gang med å bytte ut sin fossile bilpark. Arbeidsdagene deres og kjørerutene er veldig forskjellige, fellesnevneren er at alle har valgt å inngå en handel med Nord-Auto og kjøpt den prisvinnende* Opel Vivaro-e. 

 

«Det er flere grunner til at vi velger å gå over til elbiler», sier Brede Rostad som til daglig er prosjektleder på NTE Elektro. «NTE har som mål at hele bilparken skal være elektrisk og har allerede gjort en rekke tiltak for å møte dette i hverdagen til de ansatte. Vi i NTE har fokus på at det skal være ganske radig å lade bilen din. Det skal være mulighet for å få til dette både på jobb, samt hjemme. Selv kjører jeg ofte strekningen Steinkjer, Snåsa og Namsos og synes det er veldig greit å kunne kjøre denne strekningen elektrisk» smiler Brede. 

Expressbilene kan snart feire 10 år i bransjen. De valgte å gå for elektrisk budbil for ca et år siden. Åse Randi Aagård er sjåfør på budbilen i Steinkjer og kjører hele ruten på en lading. «Jeg har hatt denne bilen i snart et år nå og er strålende fornøyd. I begynnelsen følte jeg veldig på om bilen ville holde hele runden på en lading, spesielt når jeg tok runden øverst i Ogndalen, via Henning i tillegg til min faste rute som går rundt Inderøy og ut til Kirknesvågen» smiler Åse Randi «men jeg har aldri gått tom for strøm. Bilen er svært lett og behagelig å kjøre. Når vi skulle ha ny varebil, valgte vi den største utgaven av Opel Vivaro-e med tanke på lastekapasitet og det er svært god plass» avslutter hun. 

 

«Jeg må skryte litt av gjengen her på Nord-Auto» sier Odd Einar Kne. Firmaet med samme navn, er et maskinentreprenørfirma med over 70 ansatte og har over 100 maskiner til ulike formål. «Hos oss har vi valgt å handle mye biler til Nord-Auto igjennom tidene. Mye av dette er de erfaringer og relasjoner vi har gjort oss opp igjennom årene med Nord-Auto. De er en svært dyktig gjenge, med god oppfølging og service hele tiden underveis i bilholdet. Det er viktig for oss å hele tiden ha bilene tilgjengelige og på veien og dette sørger Nord-Auto for» avslutter Odd Einar. 

 

Andreas Stabbforsmo jobber som elektriker for E-nor. Til daglig kjører han rundt i Steinkjerområdet på oppdrag for bedriften. «Vi fikk vår hel elektriske Opel Vivaro-e i august, så jeg er vel ganske fersk elbil-kjører» ler han. «Vi har mye småkjøring rundt omkring i byen. Skulle jeg peke på en ting jeg synes er svært bra med bilen, må det være at den er behagelig og stille å kjøre. I tillegg synes jeg det er enkelt og greit å få ladet, uansett hvor jeg er eller skal» avslutter han.  

 

«Det er flere år siden vi i FuglesangDahl bestemte oss for å ha fokus på bærekraft og i den forbindelse hadde vi som mål at våre biler skal være elektriske. Valget med å gå over til hel elektriske biler er også blitt lettere etter hvert som teknologien på disse bilene har blitt bedre» sier Erling Fuglesang  «Nå har de fleste varebilene fått god rekkevidde og vi har flere elbiler i vår bilpark som vi synes fungerer godt. Hos oss er der utfordring med nok hengerkapasietet på disse bilene, men den dagen det kommer elbiler som kan tilfredsstille de behovene vil vi selvfølgelig vurdere det. Vi har allerede tilrettelagt med flere ladere for våre ansatte» avslutter Erling.  


*Årets varebil 2021 Internasjonalt

Opel Vivaro-e er den første helelektriske lette kommersielle kjøretøyet fra Opel og en av de første på markedet som vinner den ettertraktede prisen International Van of the Year.