Leasing ble løsningen for Line

I dag kjører politiker Line Anita Hammer rundt med sin nyleasede Mokka-e med logo til Arbeiderpartiet på. Men etter hvert tenker hun å bytte den ut. – Kanskje jeg kan kjøre rundt med Nord-Auto sin logo på bilen videre framover? Det synes jeg de fortjener, smiler Line.

Etter høstens valgkamp i sin nye Opel Mokka-e skal Line Anita Hammer videre på nye eventyr på nyåret: Da skal hun bestige Sør-Amerikas høyeste fjell sammen med blant andre Frank Løke.

Det begynte med at Line så seg nødt til å selge hesten sin. En trofast venn gjennom mange år, som hun har kjørt rundt på med hestevogn og bil med firehjulstrekk.

– Jeg var veldig glad i den, sier Line og blir blank i øynene.

Som dedikert hesteeier og aktiv spangridningsutøver er det ikke så lett å snakke om at man har sett seg nødt til å kvitte seg med en kjær dyrevenn og en hobby som har betydd alt.

– Men nå er økonomien blitt marginal, kostnadene større og jeg har fortsatt en frisørsalong å drive alene. Dermed måtte jeg ta et valg, og jeg endte opp med å selge hest og hestevogn, forteller Line og forklarer at hun da heller ikke trengte en like stor bil.

– Må ha stabile utgifter

Ettersom Line hadde kjøpt sin forrige bil via Nord-Auto, tok hun turen dit igjen for å fortelle at hun var interessert i å bytte den ut i en ny.

            – Jeg ble anbefalt en Opel Mokka-e. Selv var jeg ikke helt overbevist, men jeg ble sendt hjem med en demobil for å få prøve den ut, og jeg fikk etter hvert mer og mer sansen for bilen, forteller Line.

            Det var uaktuelt for henne å kjøpe bilen ny, så hun inngikk en leasingavtale med Nord-Auto på tre år der hun betalte et innskudd, fikk byttet inn sin gamle bil og i dag betaler en fast sum i måneden i leasingleie.

            – Å lease passer meg best sånn som markedet er i dag. Jeg må ha stabile utgifter i måneden, forklarer Line.

Det er romslig i bagasjerommet på Lines Opel Mokka-e. Her har hun hatt plass til valgkamputstyr og mye annet etter at hun leaset den nye bilen.
 
God plass og god service

Det hun liker aller best med sin Mokka-e er at den er en mindre bil, men ikke føles liten.

            – Som aktiv politiker i valgkamp nå i høst har jeg fraktet rundt på partikolleger, roser, lefser, telt og t-skjorter i bilen. Det er egentlig mye bedre plass enn man kanskje tror. Jeg kan legge ned baksetene og få med meg mye utstyr, smiler Line.

            Hun forteller at hun aldri var i tvil om hvem hun skulle lease den nye bilen fra.

            – Jeg kan ikke få skrytt nok av Nord-Auto. Det er aldri et nei å få fra dem når du spør om noe og folka der stiller alltid opp. Én gang da jeg punkterte med gammelbilen og måtte ha bilberging på en lørdag, stilte det mekanikere opp på verkstedet og jeg fikk lånebil imens min bil ble fikset. Det er en utrolig gjeng som jobber der, sier Line.

På vei mot nye høyder

Frisøren og Ap-politikeren forteller videre at hun er helt ny på leasingfronten og at hun aldri har prøvd ut et slikt konsept tidligere.

            – Jeg er derfor usikker på hva jeg ender opp med å gjøre når leasingavtalen går ut om tre år. Enten ender jeg opp med å kjøpe bilen, eller lease en annen, tror Line.

            Hva hun skal gjøre de nærmeste månedene, er hun imidlertid klinkende klar på. Line er nyvalgt kommunestyremedlem og skal fortsette i politikken, men i tillegg skal hun trene mye. I januar skal hun nemlig bestige Aconcagua, Sør-Amerikas høyeste fjell.

            – Jeg ble overtalt til å bli med av en utstyrleverandør jeg ble godt kjent med under et opphold i Alaska for en del år siden. Han har spurt meg flere ganger, og til slutt svarte jeg ja, forteller Line, og forklarer videre:

            – Kanskje har det noe med at jeg har solgt hesten min. Jeg må ha noe å se fram til – og så er det litt fint at salgssummen jeg fikk for henne, som har gitt meg så mange fine opplevelser, går til en ny opplevelse, sier Line med et vemodig smil.

I januar skal Line gjøre noe de fleste ikke gjør: Hun skal bestige Sør-Amerikas høyeste fjell, Aconcagua, sammen med et reisefølge på fem personer. Det gleder hun seg til.

Fem i reisefølget

Dermed er Line allerede i gang med å trene seg opp til å gå langt og bære tungt. Hun går på treningssenter og får personlig veiledning i hvordan hun best skal trene for å mestre oppgaven på best mulig måte.

            – Vi reiser til Buenos Aries i midten av januar, så skal vi til Mendoza og gå derfra til fjellet. Hele turen skal ta 23 dager og vi er fem stykker som skal gå. Frank Løke, som sikkert flere kjenner til, skal også være med på turen, så det blir nok livat, smiler Line.