Nord-Auto tar Jeep og Fiat tilbake til Steinkjer

To vidt forskjellige biler, men populære på hver sin måte. Endelig er bilmerkene Jeep og Fiat i Steinkjer igjen.

– Vi gleder oss over å kunne tilby både Jeep og Fiat i Steinkjer framover, smiler bilselger Bendik Skogmo i Nord-Auto.

Skogmo kjører selv en Jeep Wrangler Rubicon 4xe Plug-in hybrid og synes det er flott at Nord-Auto nå kan tilby alle modeller av Jeep til sine kunder. Spesielt spent er han på den helelektriske Jeep Avenger som kommer i løpet av sommeren.

– Alle modellene i sortimentet i dag er laget for å komme seg fram i terrenget. Jeep har jo alltid vært helt vanvittig til å ta seg fram hvor som helst.

Norsk marked for Jeep

Nye Jeep Avenger er en moderne, kompakt SUV som har en rekkevidde på opptil 400 km. Ifølge importøren Bertel O Steen vil denne modellen passe perfekt for det norske markedet på grunn design, funksjon, fremkommelighet og teknologi.

Bilen er utstyrt med seks ulike kjøremoduser tilpasset ulike forhold og terreng, og  lades raskt opp med DC hurtiglading (100 kW). På bare tre minutter kan Avenger lades opp til 30 km rekkevidde. På ni minutter kan bilen lades opp til 100 km, og med 34 minutters lading kan batteriet lades opp fra 0 til 80 prosents kapasitet.

Kjent merkevare til lav pris

Bilselgeren i Nord-Auto er ikke i tvil om at Jeep Avenger kommer til å vekke stor nysgjerrighet blant steinkjerbyggen.

– Avenger har solgt massevis i Europa allerede før kundene har sett den i det hele tatt, og flere hundre biler er solgt i Norge nå før sommeren. Bilen ble også kåret til “Årets bil” i sitt segment under World Car Awards nylig, så dette sier seg selv, mener Skogmo.

Han trekker fram rekkevidden, utseendet og ikke minst navnet og merkevaren som store salgspoeng som vil kunne trigge til både prøvekjøring og kjøp.

– For å ikke snakke om prisen, som er fra 339.900 kr og oppover!

Bil for eventyrere

Hybridbilen han selv kjører, Jeep Wrangler Rubicon med firehjulstrekk, tror han også vil fortsette å være en populær bil en god stund til.

– Bilen er Trail Rated og dette betyr at bilen er strengt testet innen fremkommelighet, vadedybde, manøvrerbarhet og bakkeklaring. Den har inntil 45 km elektrisk rekkevidde og går fra 0-100 km/t på bare 6,4 sekunder, sier Skogmo, og legger til at dette virkelig er bilen for dem som ønsker å dra ut på eventyr.

– Modellen har mange tilpasningsmuligheter og er utstyrt med grovere dekk som takler røft terreng og har robuste materialer og forsterkede kanaler.

Stilikonet Fiat 500 i el

Det andre bilmerket som Nord-Auto tar tilbake til Steinkjer i tillegg til Jeep, er Fiat. Dette vil nok glede mange som har et varmt hjerte for det italienske og ikoniske bilmerket.

​– Fiat 500e blir som rene stilikonet å regne ettersom den er elutgaven av gamle Fiat 500, som alltid har vært svært populær i Europa, sier Skogmo.

​Bilen kommer i ulike versjoner: Hatchback, som er en 3-dørs kombi med fire seter, Cabriolet, som har stoffkalesje med Fiat-monogram, og 3+1, med en ekstra bildør som gir enklere tilgang til baksetene. I tillegg kan man velge mellom utstyrsnivåene Action, Passion og Icon.

Fiat varebil kommer

– Dette er en bil som er helt super til bykjøring på grunn av størrelse og sikkerhet. Den kan også leveres med assistert kjøring som tilleggsfunksjon, forteller Skogmo.

I tillegg til bybilen Fiat 500e, gleder bilselgeren seg til at varebilene Fiat Professional blir en del av sortimentet på Nord-Auto om kort tid, og tror at dette segmentet vil slå godt an blant næringsdrivende og andre.​

​– Vi tror at varebilene, som finnes i modellene Doblo, Scudo, Ducato og E-Ducato, vil være etterlengtede modeller å utforske nærmere, så det er bare å ta turen innom oss når de er på plass!