Strindheim Bil blir Nord-Auto Trondheim

Nord-Auto utvider og kjøper aksjemajoriteten i bilbutikk i Trondheim:

Nord-Auto har kjøpt 51 % av aksjene i Strindheim Bil og butikken skifter navn til Nord-Auto Trondheim. Med i det nye selskapet er daglig leder Per Arne Megård og salgssjef Lars Pettersen på eiersiden sammen med Nord-Auto-eierne.

– Vi har vært på utkikk etter en mulighet for å komme inn i Trondheims-markedet. Etter noen runder har vi kommet fram til at dette er en god løsning for alle parter, sier Nord Auto-sjef Øyvind Bjørgan.

Bjørgan eier Nord-Auto-konsernet 50/50 sammen med Andrees van der Linden. – Det er vårt holdingselskap Bjørgan & Linden Holding som formelt kjøper majoriteten i Strindheim Bil, sier Bjørgan.

Nord-Auto er strategisk samarbeidspartner med bilkonsernet  Bertel O. Steen, og konsernet bekrefter at de ønsker at selskapet i Trøndelag skal selge merkene Jeep og Fiat.

– Vi ser på etableringen i Trondheim som meget viktig for denne satsingen, sier PR- og informasjonssjef Stein Pettersen i Opel, Jeep og Citroen i Bertel O. Steen.

Spennende samarbeid

Både daglig leder Per Arne Megård og salgssjef Lars Pettersen har lang fartstid i bilbransjen og mener at det nye samarbeidet er spennende og framtidsrettet.

– Vi har i mange år vært Honda-forhandler og blir ganske sårbar med bare ett merke. Når vi nå får både Jeep og Fiat i tillegg og at vi opplever at Nord-Auto har samme filosofi om å drive bilbutikk som oss, så er dette en god match som vi har tro på, sier Per Arne Megård.

Øyvind Bjørgan understreker at man ennå ikke er ferdigforhandlet med importøren Bertel O. Steen om hvilke bilmerker som skal selges i Trondheim, men det er i alle fall klart at Jeep og Fiat blir nye merker.

– Vi har en tett og god dialog med Bertel O. Steen så jeg tror vi skal bli enige om hvilke merker vi skal selge i Trondheim, sier Bjørgan.

Fakta om Nord-Auto:

Startet i 2014: Etablerte Nord-Auto Steinkjer.

Eiere: Bjørgan & Linden Holding, eiet av Øyvind Bjørgan, Andrees van der Linden.

Fra 1. desember vil selskapet ha bilbutikker og verksted i Verdal, Steinkjer, Namsos og Trondheim.

Selskapet eier majoriteten i Trøndelag bilutleie (Avis-kjeden)

Selskapet vil passere 500 mill. NOK i omsetning med over 50 ansatte.

Selskapet er medeier i Bilpleien Steinkjer etter å ha solgt seg ut av bilskadekjeden Intakt.

Strindheim Bil omsatte i 2021 for 47 mill. kroner

For ytterligere kommentarer kontakt:

Øyvind Bjørgan 915 97 000